...
Lleure segur per a menors de famílies vulnerables

Els mesos de març fins el juny, amb el confinament que va provocar el coronavirus i les mesures restrictives de la “desescalada”, van ser durs per als menors de famílies vulnerables de barri de la Ventilla (Madrid). La crisi social provocada pel confinament va agreujar la situació econòmica d’algunes d’elles. L’estiu, a més de calorós, arribava com un temps buit per a aquests menors, que tenien molt difícil sortir de la ciutat per fer vacances.

En aquest context, i dins de l’oferta que va organitzar la Companyia de Jesús a 22 ciutats, “Servir Junts Estiu 2020”, les parròquies San Ignacio (dirigida per la Companyia), y Nuestra Señora del Espino, de l’arxiprestat de Nuestra Señora de las Victorias, van decidir organitzar un campament urbà a les seves parròquies per a infants i adolescents del barri.

Durant el mes de juliol, 30 menors i 10 adolescents van poder gaudir d’un lleure segur i oblidar-se una mica de la pandèmia. Amb els diners recaptats a través de la campanya #Seguimos es van finançar part d’aquests campaments, celebrats durant quatre setmanes del mes de juliol gràcies a 32 monitors voluntaris.

María Lain, coordinadora dels voluntaris del campament a la seu de Nuestra Señora del Espino ens explica que als infants “els va encantar poder estar fora de casa, amb amics i jugar. Estaven cansats i avorrits després del confinament i el campament va ser com un alliberament i una alenada d’aire fresc. Els va venir molt bé aquest temps lúdic”. El mateix opina Candela Contreras, de 16 anys, una de les voluntàries més joves: “El campament ha estat una oportunitat per als nens i nenes perquè han pogut gaudir del joc amb altres infants després de tant de temps tancats a casa”. A aquesta monitora el seu servei li va aportar sobretot alegria, una cosa que també assenyala María Lain, que afegeix, servei i compromís: “Estar amb nens i nenes et renova i tornes a jugar com si fossis una més. També el valor del servei i el compromís. Sobretot, el regal de compartir temps de qualitat amb una bona finalitat, i l’alegria que això proporciona”.

Seguint totes les mesures de prevenció (gel desinfectant, mascaretes, presa de temperatura), els menors van poder gaudir de jocs clàssics (polis i cacos, el mocador, bomba, pilota presoner, corda), gimcanes, tallers de ball i de pintar samarretes, cinefòrum i alguna sortida a l’aire lliure.

La campanya #Seguimos finança projectes concrets de les obres de la Companyia de Jesús intentant donar una resposta integral a les persones i col·lectius vulnerables que més pateixen les conseqüències de la crisi de la covid-19.